Министър Радев: Ще спрем смъртността по пътищата

Някои мерки ще бъдат взети сега, ще има и промени в законите, допълни той

Министър Радев: Ще спрем смъртността по пътищата | StandartNews.com

Решени сме на всички мерки, за да спрем покачването на смъртността по пътищата, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев след спешната сбирка, която свика премиерът Бойко Борисов.

"Знаете, че през последните няколко месеца има повишаване на смъртните случаи по пътищата. От 2014 година се забелязва покачване нагоре и това особено много притеснява премиера и той реши да ни събере днес, въпреки че е съботен ден, да предложим бързи мерки, буквало за седмици, максимум до месец, за спиране на това покачване на смъртните случаи", продължи Радев.

"Водихме много сериозен дебат. Бяха набелязани различни мерки. Една от тях е промяна в законодателството. Дадени са много кратки срокове. Това трябва да бъде спряно. Причините са много и различни. Надяваме се, че в кратките срокове, които са разпоредени, с помощта на колегите от другите министерства, ще успеем да овладеем този процес. Някои от мерките не могат да станат толкова бързо, но сме решени на всички мерки, за да спрем покачването на смъртността по пътищата", допълни министърът на вътрешните работи. 

Имаме една задача още за понеделник. Трябва да направим окрупняване на регулаторните органи – тези, които проверяват по пътищата. „Задачата е поставена и с Ивайло Московски ще започнем работа веднага по този въпрос. След това трябва да има законодателни промени. В наредбата за проверката за употреба на наркотични вещества има едно изречение, което би трябвало да бъде премахнато. Ще подготвим Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата. Обсъждахме премахването на знаците пред мобилните камери. Не може да бъде решено веднага. Има такава идея, но дали ще стане, ще го решим допълнително", заяви Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай