09:35 ч.

20.03.17

2 мин.

0

13

0

Марешки: Програмата на БСП е близо до нашата

от Владислав Стоянов |

Марешки: Програмата на БСП е близо до нашата

Мога да спечеля 20%, после си продавам аптеките, обяви лидерът на ВОЛЯ


Програмата на БСП е по-близо до задължителните предизборни точки, на които ние държим при бъдещо сътрудничество, заяви Веселин Марешки, лидер на ВОЛЯ, на въпрос с кого би могъл да се коалира след изборите.


"Няма такова нещо, че ще подкрепя безусловно кабинет на ГЕРБ, заяви той. - Първо, ние се борим за пълна победа и всички ще останат много изненадани. Ще имаме над 16%, а може би и над 20%", отсече Марешки пред Нова тв, като отхвърли резултата от 6,5%, който му отреди "Галъп" в последното си проучване.


"Ние имаме 6 точки, по които няма да отстъпим при бъдещи преговори за правителство, но ще ви кажа 3 от тях: 1,80 лева цена на горивата, 300 евро на квадратен метър цена на жилища за младите семейства - образовани и над 21 годишна възраст, които ще им се продават от държавата, помощ за малкия и среден бизнес. Това при сегашните условия и цени, защото цените на строителните материали сега са такива. И защо държавата да не може да определя цените на пазара? Тя как казва колко да са помощите за социално слабите? Което правителство изпълнява тези 3 точки, на него ще дадем подкрепа. В този смисъл към днешна дата по-вероятна изглежда програмата на БСП. Ние виждаме нашата роля в този парламент като коректив  на тези партии, дето все обещават, че накрая ще си изпълнят обещанията."


Варненският бизнесмен обеща по-ниски цени на горивата и на жилищата, което според него е напълно реално, ако се ореже от чистата печалба в тези сектори.


На обвинението, че ако влезе в парламента, ще има конфликт на интереси, защото има два сериозни бизнеса, той беше категоричен: "Готов съм да продам аптеките си на държавата на една нормална цена ако вляза в политиката, за да не кажат, че има конфликт на интереси. Аз и сега, участвайки в политиката, вървя срещу личния си интерес."


На въпрос дали бензиностанциите му работят на загуба заради по-ниските цени на горивата, отвърна: "Не, на загуба работят държавниет фирми, които се управляват от партиите."


Марешки допълни, че очаква и удари под кръста: "По устав няма да ни прецакат, но може да ни прецакат с фалшификация на изборите. Знаете за Костинбродската афера, после другите като дойдоха на власт, заговорихе за други афери. Аз им давам най-простото решение: камери в комисиите, които да показват на живо отварянето на урната и броенето."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:42 · 20.03.2017
КАМЕРИ е секциите и ще лъсне истината.
Потребител · 15:12 · 20.03.2017
хаххахахаха голeм капиталист държавата да му купи бизнeса e що държавата с държавни пари бe пич тая държава откудe ги зима тия пари
Потребител · 14:24 · 20.03.2017
отпуснете ограничителя, упсссссс
Потребител · 14:14 · 20.03.2017
МАРЕШКИ ИЗПЛЮ НАЙ-ПОСЛЕ КАМЪЧЕТО,ОБЕЩАХА МУ ОТ БСП ДА НЕ ГО ЗАКАЧАТ В ТЪРГОВИЯТА МУ С ГОРИВА И ЛЕКАРСТВА И ТОЙ ОБЪРНА РЕЗБАТА.
Потребител · 13:37 · 20.03.2017
Маина,идва комунистичeски апоколипсис,взeмаитe кeша и бeгаитe кои на кадe вид, маина!!!
Мустафата,алхимика Марeшки и онази долна руска пача Рeшeтрникова щe взeмат власта!Миришe ми на рeволиутсиа!
Потребител · 12:53 · 20.03.2017
Още един ,,БОКЛУК“ се появи на хоризонта,още един лизач,ту на Бойко,ту на Кур-нелия,а ,,утре и на някой друг,ще лиже.Ооо, бедни народе,на какво унижение сме подложени от тези нехранимайковци.
Потребител · 11:44 · 20.03.2017
Боклук,хeм прост,хeм дeнмагог!!!Ако виe с БСП взeмeтe власта,до eдна година смe прeд палeн фалит!!!
Потребител · 13:22 · 20.03.2017
@Потребител Тихо бе гербаджия!!!! БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПОД ЧЕРВЕНО РОБСТВО на 26-ти!!!! И НИКОЙ не може да ни спре, защото сте импотентни лигльовци, които няма да гласуват, но си прибират всеки месец с по над 1500 лв. заплата. Е ВРЕМЕТО ВИ СВЪРШИ!!! ЩЕ ВИ СМАЖЕМ И ЩЕ ВЗЕМЕМ ПАРИТЕ. А ДАЛИ С ПРИЯТЕЛИТЕ И ПАРТНЬОРИ ОТ ДПС ИЛИ С МАРЕШКИ РЕШАВАМЕ НИЕ!
Потребител · 13:32 · 20.03.2017
@Потребител FUCK OFF!!!
Потребител · 11:16 · 20.03.2017
Ма ти много си повярва май , а че си комарджия не говориш нали!
Потребител · 11:15 · 20.03.2017
И ти си роден в близост с Партията, смешник
Потребител · 11:11 · 20.03.2017
аман от месии-царя, бареков, войводи, патриоти, ятаци, партизани, репресирани и този за капак. Стадиона в пловдив довърши ли ????????? И-дискриминация по признак - възраст, още на старта изгоря, не може млади и стари-то е като годни и негодни лекарства
Потребител · 11:02 · 20.03.2017
марешки,току що изгуби гласа ми !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент