Марешки: Програмата на БСП е близо до нашата

Мога да спечеля 20%, после си продавам аптеките, обяви лидерът на ВОЛЯ

Марешки: Програмата на БСП е близо до нашата | StandartNews.com

Програмата на БСП е по-близо до задължителните предизборни точки, на които ние държим при бъдещо сътрудничество, заяви Веселин Марешки, лидер на ВОЛЯ, на въпрос с кого би могъл да се коалира след изборите.

"Няма такова нещо, че ще подкрепя безусловно кабинет на ГЕРБ, заяви той. - Първо, ние се борим за пълна победа и всички ще останат много изненадани. Ще имаме над 16%, а може би и над 20%", отсече Марешки пред Нова тв, като отхвърли резултата от 6,5%, който му отреди "Галъп" в последното си проучване.

"Ние имаме 6 точки, по които няма да отстъпим при бъдещи преговори за правителство, но ще ви кажа 3 от тях: 1,80 лева цена на горивата, 300 евро на квадратен метър цена на жилища за младите семейства - образовани и над 21 годишна възраст, които ще им се продават от държавата, помощ за малкия и среден бизнес. Това при сегашните условия и цени, защото цените на строителните материали сега са такива. И защо държавата да не може да определя цените на пазара? Тя как казва колко да са помощите за социално слабите? Което правителство изпълнява тези 3 точки, на него ще дадем подкрепа. В този смисъл към днешна дата по-вероятна изглежда програмата на БСП. Ние виждаме нашата роля в този парламент като коректив  на тези партии, дето все обещават, че накрая ще си изпълнят обещанията."

Варненският бизнесмен обеща по-ниски цени на горивата и на жилищата, което според него е напълно реално, ако се ореже от чистата печалба в тези сектори.

На обвинението, че ако влезе в парламента, ще има конфликт на интереси, защото има два сериозни бизнеса, той беше категоричен: "Готов съм да продам аптеките си на държавата на една нормална цена ако вляза в политиката, за да не кажат, че има конфликт на интереси. Аз и сега, участвайки в политиката, вървя срещу личния си интерес."

На въпрос дали бензиностанциите му работят на загуба заради по-ниските цени на горивата, отвърна: "Не, на загуба работят държавниет фирми, които се управляват от партиите."

Марешки допълни, че очаква и удари под кръста: "По устав няма да ни прецакат, но може да ни прецакат с фалшификация на изборите. Знаете за Костинбродската афера, после другите като дойдоха на власт, заговорихе за други афери. Аз им давам най-простото решение: камери в комисиите, които да показват на живо отварянето на урната и броенето."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай