Марешки: Каракачанов и Симеонов са черните овце в правителството

Снимка: БГНЕС архив

Марешки: Каракачанов и Симеонов са черните овце в правителството | StandartNews.com

"Двамата вицепремиери Каракачанов и Симеонов са черните овце в правителството. Това са хората, които излагат българското правителство", обяви пред Нова телевизия лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки след изказването на Валери Симеонов, в което той нарича майките на деца с увреждания "кресливи", а децата им - "уж болни". Марешки беше категоричен, че вицепремиерът трябва да подаде оставка.

В навечерието на вота на недоверие срещу правителството той заяви, че представителите на ВОЛЯ ще бъдат в пленарната зала. "Това е безпринципен вот на недоверие. Ще дам само един пример. От БСП казват, че 1,5 милиарда в първото правителство на Борисов е одържавено от Здравната каса. Е, добре -правителството на Орешарски върна ли го този милиард и половина? Тази безпринципност - "стани, за да седна", ние няма как да я подкрепяме", каза Марешки.

Преди дни той заяви във връзка с изтребителите, че президентът Румен Радев се изживява като герой от "Мълчанието на агнетата". "Аз на президента като човек му симпатизирам. Но това не означава, че няма да критикуваме всички лоши неща, които се случват", коментира лидерът на ВОЛЯ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай