14:15 ч.

13.09.17

2 мин.

0

1

0

"Мадарски конник" за посланик Миломир Михалиевич

от редактор |

"Мадарски конник" за посланик Миломир Михалиевич

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник" първа степен посланика на Черна гора в България Миломир Михалиевич. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Дипломатът получи държавното отличие за своя принос в развитието на българо-черногорските отношения и двустранното сътрудничество.


„България е първата страна, която призна независима Черна гора след Берлинския конгрес и една от първите, признали я след референдума за независимост през 2006 г.", подчерта в изказването си Румен Радев. Радев благодари на посланик Михалиевич за неговата активна роля в подготовката на посещението на българския държавен глава в Черна гора по-рано през годината. „По време на своята визита в Черна гора се убедих, че нашите два народа са не само много близки по дух, но и споделят общ стремеж за европейска и евроатлантическа интеграция", каза още президентът, според когото Черна гора е добър пример в региона, който се стреми да ускори своята европейска интеграция.


Румен Радев подчерта в словото си на тържествената церемония и приноса на посланик Михалиевич, за задълбочаване на двустранните отношения. „За времето на неговия мандат аз и моят предшественик имахме пет изключително полезни срещи с президента на Черна гора Филип Вуянович, което е пример за изключително интензивен политически диалог", каза държавният глава.


От своя страна посланик Михалиевич благодари на президента Радев за оказаната чест да бъде удостоен с държавното отличие и за подкрепата, която страната му получава в процеса на европейска интеграция. „Единствено добросъседските отношения и сътрудничеството могат да гарантират сигурно бъдеще за нашите граждани", заяви Миломир Михалиевич и изрази надежда, че доброто сътрудничество между Република България и Черна гора ще продължава да се развива така активно и в бъдеще.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:49 · 13.09.2017
Intrgratzija... Izrodi
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент