Лиляна Павлова: Варварство

Сигурността става приоритет номер 1 на председателството ни на СЕ

Лиляна Павлова: Варварство | StandartNews.com

Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите и пострадалите, както и на целия народ на Обединеното кралство. Това е варварски акт, обяви министърът по председателството на СЕ Лиляна Павлов пред БНТ. 

Борбата с тероризма трябва да ни обедини. Трябва да бъдат разкрити извършителите и да понесат най-­тежкото наказание, допълни Павлова.

В тази връзка един от основните приоритети на председателството ни на СЕ ще е сигурността и миграцията. "За България е изключително важна темата за западните Балкани. Там обстановката е нажежена", заяви Павлова. 

В рамките на нашето председателство Брекзит ще е сред важните разисквани теми. Именно сега трябва да се вземат важните решения. Трябва да защитим статута на българите, живеещи в обединеното кралство. Трябва да защитим техните права. Отношенията ни с Великобритания са важни. Кохезионната политика ще пострада защото вноската на Великобритания е голяма. Важно е в рамките на тези политики ние да обърнем внимание на нашите интереси, а именно сигурността", завърши министърът.

,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай