19:35 ч.

10.07.18

2 мин.

0

3

0

Лиляна Павлова: Председателството управляваше умело работата си

от редактор |

Лиляна Павлова: Председателството управляваше умело работата си

Въпреки БСП, Българското председателство управляваше умело този сложен и изпълнен с постоянна работа процес, водеше преговори, съгласувания, постигаше консенсус, беше честен и неутрален посредник между държавите членки за постигане на цели, които да дадат възможност на Европа да се развива успешно и да дава сигурност и стабилност на своите над 500 милиона граждани. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова по повод критиките, които отправи днес БСП към българското европредседателство, цитирана от Фокус.


„България и правителството получиха висока оценка и подкрепа, но опозицията вместо да се зарадва в името на България, единственото се старае да го омаловажи и да принизи успеха. Много жалко. Именно лидерството и лидерската роля на България бяха основата за успеха на Председателството и постигнатите конкретни резултати. Европа е по-консенсусна – личи от позицията по търговската политика на ЕС, единството за Брекзит, приетото законодателство в социалната сфера и много други по време на българското председателство", коментира Павлова.


По думите ѝ България е по-конкурентоспособна и с нараснало доверие, променен имидж, увеличен кредитен рейтинг.
„Кохезия – България ще получи увеличение на средствата от Кохезионната политика и от средствата миграция, цифрова трансформация благодарение на усилията на правителството. България доказа своя лидерски потенциал при отстояването на позиции и намирането на решения по актуални теми, като представя своя европейски образ на отговорен и доверен партньор, независимо от опитите за омаловажаване и обезценяване на резултатите от Българското председателство, както и на усилията и професионалната компетентност на политическо и експертно ниво", допълни тя и подчерта, че приоритетите на Българското председателство са 4, а не три.


„Първият е Бъдещето на Европа и младите хора - икономически растеж и социално сближаване. Вторият - Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани. Третият - Сигурност и стабилност за силна и единна Европа и четвъртият - Цифрова икономика и умения на бъдещето", обясни Павлова. „БСП показва или дълбоко непознаване на начина, по който функционират ротационните председателства, или от чисто политическа злоба и завист правят подобни заключения", каза тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Emigrant · 21:42 · 12.07.2018
Пак неграмотните опорноточкови мурзилки са налазили сайтът на Стандарт.Дано се затъкнете от злобата дето ви избива чак и през гаъзовете,червени некадърни,нещастници!!
Боко · 10:33 · 11.07.2018
Боклуците крадливи не говорят че нацията погова асе хвалят как се мазнят на чужденците за едно потупване по рамото Жалки отрепки на БКП
Потребител · 01:07 · 11.07.2018
Самодоволна грозна и дeбeла свиня!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент