Л. Павлова: Нека ни запомнят като Балканското председателство

Л. Павлова: Нека ни запомнят като Балканското председателство | StandartNews.com

"Надявам се думата председателство да се запомни позитивно, защото ще я повтаряме много често. Нека бъдем запомнени като Балканско председателство. Вотът на недоверие не е проява на добър вкус, прилича повече на пр кампания. В този случай вота се прави срещу вота с липсващи мотиви, бих го нерекла кьорфишек. Не ни е страх от вота на недоверия. В следващите дни ще се види колко са слаби аргументите му". Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова в Канал 3.

"Корупция има не само в България. Това е феномен към който никой не е намерил правилната рецепта. Всички сме призовани да се борим с нея", заяви министър Павлова. "Рано или късно истината излиза. В годините назад тогава ГЕРБ не беше на власт и не съществуваше. Опитваме и има какво още да направим. Вярвам, че сме в правилната посока", добави тя.

"ДПС не приемат коалиционния партньор, но все пак всяка партия има право да изразява мнението си. Ахмед Доган даде оценка, че няма алтернатива на управляващата партия. Те имат негативна оценка за коалиционния партньор, но политиките ни съвпадат. Либералите дават своята подкрепа. Не мога обаче да приема докрай тяхната позиция. Ние сме проевропейско правителство", коментира тя искането на ДПС за демонтаж на управляващата коалиция и програмен кабинет.

"Нямаме проблеми в коалицията. Това, че има теми от нашия партньор, по които има неразбирателство е съвсем нормално. Имаме намерение да си свършим работата. Не мога да кажа на Волен Сидеров как да гласува на вота на недоверие. Казусът с язовирната страна е добър пример как най-добре да се управлява и ремонтира тя. Смятам, че тази тема ще се разреши и не трябва да се политизира темата. Няма риск от тази стена, нивото на водата се подържа така, за да не застрашава хората и да не компрометира стената", обясни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай