Крум Зарков: Само закон няма да оправи образованието

Крум Зарков: Само закон няма да оправи образованието | StandartNews.com

Когато става въпрос за решаване на проблемите в образованието ни, то реформа само със закон едва ли ще ги реши, защото да не забравяме, че нов закон бе гласуван преди година и половина, а резултатът всичко го виждаме. Ние дори го атакувахме в Конституционния съд, защото той създава големи проблеми." Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Крум Зарков по БНР.

Според него никой обаче не казва какво точно искаме да се случи в образователната ни система и как да задържим децата в училище.

По повод инициативите на БСП Крум Зарков продължи с темата за българските производители. „Производители в други европейски държави получават в пъти повече субсидии отколкото българските", коментира той и допълни, че предложенията на левицата засягат проблемите на българските производители.

Той посочи като един от тях определянето кои стоки да бъдат обозначени като български и кои не. „Защо нашите предложения не минаха, може би защото управляващите смятат, че това е закон на опозицията и затова той не мина, а не защото е добър", категорично заяви Зарков и допълни, че БСП предлага също търговските вериги у нас да предлагат определено количество български стоки.

За корупционния закон Крум Зарков заяви, че този на управляващите няма да проработи и затова левицата е предложила свой работещ вариант с антикорупционна агенция. „Ние трябва ясно да си отговорим на въпроса, дали агенцията, органът ще разследва или не, дали президентът ще назначава председателя му или не?", обясни Крум Зарков и допълни, че предложението на левиацата е да има агенция, която да бъде независима и затова председателят й да се назначава от президента, за разлика от предложенията на управляващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай