18:15 ч.

14.09.18

2 мин.

0

0

0

КРИБ към Борисов: Не жертвайте Манолев

от редактор |

КРИБ към Борисов: Не жертвайте Манолев

Нека експерти стават министри, зове бизнесът


КРИБ призова на управленски позиции в държавата да бъдат избирани експерти с нужните опит и образование. А управляващите да не се поддават на натиск от съмнителни кръгове и групи. Повод за позицията на работодателската организация е решението на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев да оттегли номинацията си за поста министър на транспорта. Той направи това, за да спре атаките от страна на кръга "Капитал" - дългогодишен бенефициент на средства от империята на Джордж Сосос.


Ето писмото с призива на КРИБ към премиера Бойко Борисов, подписано от изпълнителния директор на организацията Евгений Иванов:


"Бихме желали да изразим нашата подкрепа за действащия заместник-министър на икономиката г-н Александър Манолев.
В досегашната ни съвместна работа с него в качеството му на заместник-министър на икономиката имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме.
Убедени сме, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предвид на всичко, изложено по-горе.
Затова не считаме, че трябва да се подавате на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията, а даже напротив – някои дори имат устойчив тренд в миналото, свързан с фалити и безвъзвратни загуби на позиции както у нас, така и в чужбина.
Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент