Красимир Велчев: За икономически растеж са нужни образовани хора

Красимир Велчев: За икономически растеж са нужни образовани хора | StandartNews.com

Образованието е национален приоритет в предизборната програма на политическа партия ГЕРБ. Без помощта на учителите обаче, така нужната ни реформа няма как да се случи. Това заяви пред учители в Перник водачът на листата на ГЕРБ за района Красимир Велчев.

Необходимо е учителите да усещат увереност, че държавата стои плътно зад тях, подчерта той и добави, че управленската програма на ГЕРБ предвижда 100-процентово увеличение на заплатите на учителите. "Няма икономически растеж без образовани и квалифицирани хора, а същевременно това е и гаранцията за високи доходи", беше категоричен Велчев.

Качественото образование и подготовката на квалифицирани кадри се постига с взаимна ангажираност, взаимна работа и подкрепа между родители, учители, бизнес и социалната общност, в която живеем, каза пред педагозите в Перник втората в листата и национален лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. „Политическата среда подготвя условията за спокойно и комфортно преподаване в училище и за свързване на различните социални партньори в процеса на обучение, така че децата ни да се ходят със желание на училище и да се чувстват защитени. Целта на новия закон за предучилищното и училищното възпитание е да научим децата си да общуват", заяви още Соколова.

Тя обясни, че изпълнението неговите разпоредби зависи от това в каква степен обществото е узряло за тази промяна.

Основните приоритети от предизборната програма в сектора очерта Румяна Гьорева, експерт в сектор „Образование" и дългогодишен педагог. Тя обясни, че партия ГЕРБ поставя акцент върху преодоляването на неграмотността, увеличаването на инвестициите в мотивацията и квалификацията на учителите и развитието на професионалното дуално образование в тясна връзка с бизнеса.

„Нашата политическа програма поставя в центъра и учителите, и учениците. Ще работим за това в образователната система да влязат мотивирани учители, които да предават на учениците и знания и умения ", заяви осмата в листата на ПП ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай