10:55 ч.

13.09.17

2 мин.

0

8

0

Красимир Велчев: Любовта към Русия не е към Брежнев или Сталин

от редактор |

Красимир Велчев: Любовта към Русия не е към  Брежнев или Сталин

Колкото по-малко се месят политиците в отношенията между българите и руснаците, толкова по-добре е и за любовта между двата народа. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод приетия от правителството Доклад за състоянието на националната сигурност за 2016 година, в който се твърди, че Русия е една от основните външнополитически заплахи за България, цитиран от "Фокус".


Не съм чул, нито сме коментирали едно такова изказване. Не знам доколко това е сериозно и истинско. Има комисии, където имат много повече информация. Явно, че това е в Комисията по вътрешна сигурност. Не знам за какво става дума и за какви заплахи, но явно, за да има такива изказвания, нещо ги притеснява. Ако има точни факти, това би помогнало да се коригират определени изказвания или действия на управляващите, коментира Велчев.


Попитан дали прави разлика между държавата Русия и народа на Русия, той отговори: „разбира се". "Дори и сега, когато беше традиционната среща на русофилите в България, и там го казах, че когато говорим за русофилство и за любовта към Русия, надали някой има предвид Путин, Горбачов, Брежнев или Сталин във времето. Аз също съм човек, който съм учил там и това са едни прекрасни години, в които съм живял. Имах много приятели – не политици, не управляващи, а обикновени руснаци, които са се отнасяли с голяма любов и уважение", допълни Велчев.


Според него любовта и уважението пораждат любов и уважение. „Когато говорим за любовта, винаги съм имал предвид тази към руския народ. Обикновено политиците пречат, не знам защо, но пречат на отношенията между обикновените хора. Колкото по-малко се месят в тези отношения, толкова по-добре и за любовта между двата народа", каза още Красимир Велчев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:14 · 14.09.2017
Баси червените курви
Потребител · 00:55 · 14.09.2017
Теб явно са те обработили вече с палето но си минал и през ДПСто банята . Напарен , пухкав и нежен . За твоя жалост народа не вижда заплаха от там
Потребител · 16:12 · 13.09.2017
"...Русия е една от основните външнополитически заплахи за България, цитиран от "Фокус". Да но заплахата e от запад нe от изток. Продължава бавното дeградиранe на България по западна поръчка. Политиzитe да си отворят очитe!
Потребител · 14:33 · 13.09.2017
някоя калинка го е писала, калинка демократ дето хал хабер си няма от сигурност, но пък сигурно е завършила факултет защита на националната сигурност-хахахаха
Потребител · 12:36 · 13.09.2017
Русофобията е болест която се лекува само по един начин. Вземате паве и почвате да удряте русофоба докато му размажете кратуната. За всеки случай продължавате да го удряте поне 10 минути след като спре да мърда. Не е сигурно че ще се излекува но поне трябва да се опита. Болеста е отвъд АТЛАНТИЧЕСКА и е силно заразна. Пренася се по парични средства наречени -ДОЛАРИ.
Потребител · 12:57 · 13.09.2017
@Потребител Глупак си си и сигурно така и се чувстваш, и още нещо - с такива мисли, ако си въобразяваш, че някой те (или ше те) уважава - лъжеш се жестоко. Ние не ти се сърдиме, съжаляваме те.
Потребител · 13:00 · 13.09.2017
@Потребител ЕВРОГЕЙПЕДЕРАСТ ДА МЕ НАРЕЧЕ ГЛУПАК Е ДОСТА СТРАННО
Потребител · 13:02 · 13.09.2017
@Потребител НО ВСЕ ПАК ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ КОЯТО БЕШЕ ОСВОБОДЕНА ОТ 500 ГОДИШНО ТУРСКО РОБСТВО И ПАК ВДИГНА РЪКА СРЕЩУ ОСВОБОДИТЕЛЯ СИ. ТОВА НАЙ- МАЛКОТО МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ МРЪСНА НЕБЛАГОДАРНОСТ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент