Красимир Велчев: Любовта към Русия не е към Брежнев или Сталин

Красимир Велчев: Любовта към Русия не е към  Брежнев или Сталин | StandartNews.com

Колкото по-малко се месят политиците в отношенията между българите и руснаците, толкова по-добре е и за любовта между двата народа. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод приетия от правителството Доклад за състоянието на националната сигурност за 2016 година, в който се твърди, че Русия е една от основните външнополитически заплахи за България, цитиран от "Фокус".

Не съм чул, нито сме коментирали едно такова изказване. Не знам доколко това е сериозно и истинско. Има комисии, където имат много повече информация. Явно, че това е в Комисията по вътрешна сигурност. Не знам за какво става дума и за какви заплахи, но явно, за да има такива изказвания, нещо ги притеснява. Ако има точни факти, това би помогнало да се коригират определени изказвания или действия на управляващите, коментира Велчев.

Попитан дали прави разлика между държавата Русия и народа на Русия, той отговори: „разбира се". "Дори и сега, когато беше традиционната среща на русофилите в България, и там го казах, че когато говорим за русофилство и за любовта към Русия, надали някой има предвид Путин, Горбачов, Брежнев или Сталин във времето. Аз също съм човек, който съм учил там и това са едни прекрасни години, в които съм живял. Имах много приятели – не политици, не управляващи, а обикновени руснаци, които са се отнасяли с голяма любов и уважение", допълни Велчев.

Според него любовта и уважението пораждат любов и уважение. „Когато говорим за любовта, винаги съм имал предвид тази към руския народ. Обикновено политиците пречат, не знам защо, но пречат на отношенията между обикновените хора. Колкото по-малко се месят в тези отношения, толкова по-добре и за любовта между двата народа", каза още Красимир Велчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай