Корнелия: С "Бузлуджа" се заличава нашата памет

Корнелия: С "Бузлуджа" се заличава нашата памет | StandartNews.com

С решението си днес правителството узакони разрухата. Бузлуджа и още стотици други войнишки паметници, паметници на революционери и герои на България са изоставени и се рушат. Така се заличава историята и паметта ни. И днес това беше направено уж от Патриотите - точно онези, за които националната история е знаме. Това се посочва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова в социалната мрежа „Фейсбук"=

„Казвам уж, защото активирането на момчето за поръчки, Валери Симеонов, става по заръка на премиера Борисов, който няма смелост или доблест да застане с лицето си и да каже защо се отрича от предложението си преди няколко години или дори от предложението преди месец, което потвърди пред нас и нареди на министъра на регионалното развитие веднага да подготви документите", пише лидерът на БСП и уточнява, че даването право на ползване не е незаконно.

"Самият министър ни го предложи, по силата на сега действащия закон. То не е и държавна помощ, защото подписахме декларация, че не желаем пари от държавния бюджет. Решението на МС е израз на безхаберие към рушаща се България. Защото Бузлуджа и връх Хаджи Димитър не са на БСП. Те са на България"- продължава коментара си Нинова.

Тя определя решението като страх от една партия, която може да даде пример за истински, а не лъжепатриотизъм. "Но ние няма да се откажем. Започваме консултации с юристи за търсене на друг начин, при възможност по съдебен ред , след като държавата не иска, ние от БСП да спасим паметника."- завършва позицията си Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай