Корнелия Нинова съди Десислава Атанасова за "Техноимпекс"

Корнелия Нинова съди Десислава Атанасова за "Техноимпекс" | StandartNews.com

"Току-що си внесох съдебната такса. Завеждам дело на Десислава Атанасова и солидарно политическа партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя пусна и специална декларация, в която се аргументира:

Някой твърди за друг, че е извършил престъпление. Отива и го доказва. Поканих говорителите на ГЕРБ да го направят и да отидат в прокуратурата и съда. Не отидоха. Ходят по студия и разнасят документи. Единственият отговор в правова държава, който могат да получат е, и го получават днес – завеждане на дело срещу тях. Току що си внесох държавната такса и до края на деня завеждам дело на Десислава Атанасова и солидарно на политическа партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение.

Оттук нататък, тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. То е за всичко, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки и въпреки това, след като вече е била информирана, продължи да клевети и да лъже в публичното пространство.

В правова държава, отговорността се носи по съдебен ред. Те ще си я понесат. Всичко, каквото имат да казват оттук нататък – в Съдебната палата, СГС. Заведено е дело от Корнелия Нинова срещу Десислава Атанасова и цялата политическа партия ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай