Корнелия Нинова пред ректорите: Ще търсим национално съгласие за образованието

Давам политическа гаранция, че нещата ще се случат, заяви лидерът на БСП

Корнелия Нинова пред ректорите: Ще търсим национално съгласие за образованието | StandartNews.com

„Образованието е важна тема и то в стратегически, дългосрочен план - обвързване на средното и висше образование с икономиката. Предлагаме по тази тема да се търси национално съгласие, въпреки политическите ни различия като партии. Дългосрочността на един национален план за развитие на образованието изисква наука и приемственост". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с членовете на акедемичните ръководства и на студентските съвети. По думите й политическите опити- всяка партия като дойде на власт да променя кардинално правилата, законодателството, финансирането, приложението на законите, вреди на целия сектор.

„Готови сме, въпреки напрегнатата и невинаги принципна битка, да търсим национално съгласие и да бъдем инициатори на такова", обеща председателят на БСП. Корнелия Нинова подчерта, че предложенията на левицата са отворени за всичко, което е разумно и възможно да се направи. „Тук съм, за да дам политическа гаранция, че това, което решим с вас, ще се случи. Много обещания се дават, но невинаги се изпълняват", каза тя.

Нинова помоли за съдействие да се довърши националната карта, започната с бизнеса и средното образование. Тя обясни, че идеята е картата да отразява в дългосрочна перспектива развитието на икономиката и обвързването й с кадрите, които произвежда българската образователна система, науката, развойните центрове, иновациите. Според нея само така ще можем да направим един комплексен план, а не нещо на парче. Корнелия Нинова представи и идеята за създаване на фонд „Иновации" за подпомагане на младите учени.
В дискусията взеха участие и водачът на листата на „БСП за България" в 23-ти МИР София Жельо Бойчев, кандидатите за народни представители от листите на левицата в София проф. Румен Гечев, проф. Ваня Д

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай