Корнелия Нинова: Оценката ми за кабинета "Борисов 3" е нестабилност

Корнелия Нинова: Оценката ми за кабинета "Борисов 3" е нестабилност | StandartNews.com

Има две противоположни тези по случая с кмета на „Младост". Времето ще покаже как ще приключи този случай – дали с осъдителна присъда срещу Иванчева или срещу страната ни. Като юрист ще кажа, че по начина, по който се направи акцията, беше притеснително. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БТВ.

„Дано държавата да се бори с корупцията и това да не е ПР акция. В румънския модел такива неща приключват с осъдителна присъда и влизане в затвора", допълни тя.

Нинова коментира и скандала с алкохола и полуголите жени, посрещнали делегатите на Европейския младежки форум у нас. „Това е скандално. Изложихме се. Получихме убийствена критика. Даваш на Европа никаква политика за младежите и да ги забавляваш с алкохол и полуголи жени, е голяма излагация".

По отношение искането на БСП за намаляване на депутатските заплати и отпуските, Корнелия Нинова каза: „Нали законите в България важат за всички? Кодексът на труда казва колко дни ще почиваме през годината, а за депутатите има отделно правило. Законност или популизъм е това?".

Лидерът на опозиционната определи първата година от управлението на кабинета "Борисов 3" като нестабилно. „Заради многото конфликти вътре в самата коалиция. Нестабилност в коалицията, в обществото заради протестите всеки ден. Безуспешна политика по важните въпроси - здравеопазване, образование. Няма реален резултат за живота на хората".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай