Корнелия: Ние сме добре, проблемът е при десните /ОБНОВЕНА/

Спирането на Шоуто на Слави е странно, обясни лидерът на БСП

Корнелия: Ние сме добре, проблемът е при десните /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Не, няма да подавам оставка и то заради резултатите - за 10 месеца сме увеличили подкрепата си почти 3 пъти. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

„Имаме една президентска победа, един силен конгрес със започнала промяна в партията, която трябва да продължи и имаме този невероятен ръст в гласовете на парламентарните избори. Не виждам основание да подавам оставка при така постигнатото за 10 месеца", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех за БСП, тъй като консолидацията в ляво е факт.

„Ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души. Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента", коментира тя. Според нея се е очертало сложно съотношение на силите вътре в парламента. Нинова заяви, че сегашният резултат на БСП е по-добър от резултатите на първи тур на президентските избори - те. Тя посочи, че го затвърждават и дори го увеличават на тези избори.

Нинова коментира и спряното предаване на Слави Трифонов.

"Един въпрос стои пред нас - Слави Трифонов е в тази позиция и я изразява поне от 4-5 месеца, от ноември, от провеждането на референдума до днес. Какво се промени, че сега, след изборите, се предприема тази мярка? Какви са отношенията между него и телевизията не е наша работа", допълни тя у обясни, че за БСП спирането на предеването му изглежда странно.

Корнелия за пореден път натърти, че широка коалиция с ГЕРБ няма да има.

„Има огромни различия между ГЕРБ и БСП и в платформите им. В политиката трябва да има и принципи. Нека те да използват конституционното си право, това че са първа сила, да им създадем спокойствие да се опитат да създадат правителство" , допълни тя.

Попитана как вижда евентуална коалиция с Обединените патриоти, предвид ситуацията по границата по време на протестите срещу изборния туризъм, лидерът на БСП заяви, че за коалиции, правителство и втори мандат ще коментира, след като такъв им бъде връчен. „Това, което видяхме на кадрите беше абсолютно неприемливо за нас."

За случаите, в които имаше разместване на листи на принципа 10-10, тя беше категорична, че няма да призовават никого да се отказва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай