Корнелия иска проверка на финансовата сигурност на страната

Корнелия иска проверка на финансовата сигурност на страната | StandartNews.com

Настояваме за извънреден председателски съвет и да бъде разсекретен докладът на ДАНС и прокуратурата за приходните агенции, където се съдържа информация за финансовата сигурност на страната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

Тя обяви, че БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов" 3 в 11.00 часа на тема корупция. „Като внесем мотивите, вие ще се запознаете, че в тях има част – корупция в приходите", каза Нинова. Тя поясни, че на 20 декември с писмо на „БСП за България" са поискали от Главна прокуратура да предостави информация за извършената проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции. „На 9 януари в секретно деловодство на българския парламент постъпиха 3 документа – доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. За съжаление, уважаеми колеги, законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната", заяви Нинова и обърна внимание, че финансовата сигурност на България е застрашена.

Според нея тези констатации с указания на гл. прокурор стоят на бюрото на министър-председателя от август 2016 г. „Сега, сме 17януари 2018 г. – нищо не е направено. Констатациите към 4 януари са, че проблемът е същият", коментира лидерът на БСП. По думите ѝ проблемът продължава да е заплаха.

„Искахме истината да стане достояние – за каква корупция става дума, защо премиерът не е взел мерки и покровителства ли се тя от най-високо равнище", попита лидерът на БСП.

Според нея тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция. „Разбира се, сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите", заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай