Корнелия: Гергов - това е паралелната държава, с която се борим

Корнелия: Гергов - това е паралелната държава, с която се борим | StandartNews.com

Соцлидерът Корнелия Нинова размаза низвергнатия от ИБ на БСП Георги Гергов, който в интервю преди ден обяви, че е посредничил за коалиция между БСП и ГЕРБ, и неговото мнение е, че тя е трябвало да се осъществи. Нинова го обяви за врага с партиен билет.

"Вчерашното интервю на Георги Гергов е най-добрият пример за паралелната държава и задкулисие, срещу което ние на конгреса - аз и екипът ми, се обявихме", обяви Нинова. Тя изрази възмущение, че при решение на легитимните органи на партията, че няма да правим коалиция, член на ръководството е водил разговори за такава коалиция и е уведомил ИБ на партията за тях.

"Каквото и да ми струва, на мен и екипа ми, дори и "по-раншкото ми отстраняване", ще продължа с всичките си сили битката със задкулисието", закле се Нинова по повод прогнозата на Гергов, че може соцлидерката да се раздели и "по-раншко" с поста си. "Ако ме беше страх, нямаше да слагам мандатност и на себе си, и на депутатите. Който го е страх, не ходи в гората, седи си вкъщи, плете си чорапи", не се страхувала, че ще я сменят от лидерския пост Нинова. "Иска ми се това да е политическият модел на БСП и на държавата, искаме това да се промени и да тръгнем в следващ постпреходен период с правила", зарече се тя, като показа готовност - дори и това да й струвало лидерския пост. Нинова определи като "летен хумор" твърдението на Гергов, че му е предлагала компенсация на място в Пловдив заради ЦУМ-гейт.

Преди вътрешнопартийната драма тя коментира и други злободневни теми, като отбеляза, че правителството е взривило тристранния диалог с класа за прослужено време. Боршош пък бил само бушонът за битката на лобита в НДК, питало се кой е менторът му. НДК е огледало на управлението на ГЕРБ, обобщи соцводачката, която обеща и соцотчет за стореното от соцдепутатите в новия парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай