11:20 ч.

13.10.17

2 мин.

0

0

0

Коригират финансово проектите до 14 дни

от редактор |

Коригират финансово проектите до 14 дни

Финансовата корекция по проекти ще се извършва в в срок от 14 дни, 30 дни ще отнеме корекция по програмите за Трансгранично сътрудничество по външните граници на ЕС. Това се въведе след като Народното събрание прие промени на второ четене в Закона за управление на средствата от Европейските структурни инвестиционни фондове (ЕСИФ), обяви "Фокус".


Финансовата корекция се извършва от плащания по проекта, в които са включени засегнатите от нарушението разходи. Когато решението за определяне на финансовата корекция е издадено след съответното плащане, тя се извършва чрез доброволно изпълнение от страна на бенефициента в 14-дневен срок, а за програмите за Трансгранично сътрудничество по външните граници на ЕС в 30-дневен срок.


След изтичане на срока за доброволно плащане финансовата корекция се извършва от следващо плащане по проекта заедно с дължимите лихви за просрочие, а когато това е неприложимо, чрез упражняване на права по дадените от бенефициента обезпечетия.


След окончателното плащане по проект неизвършените финансови корекции са публично вземане С измененията в Закона за управление на средствата от Европейските структурни инвестиционни фондове се цели обезпечаване на принципа на добро финансово управление по отношение на националното съфинансиране, предвидено по програмите, което се осигурява чрез трансфер от централния бюджет. За тази цел се въвежда унифициран поход, при който правилата, по които се управляват средствата от ЕСИФ да бъдат приложими и към втория компонент от публичния принос – националното съфинансиране.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент