Кирил Добрев напусна парламента

Кирил Добрев напусна парламента | StandartNews.com

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев напуска парламента от утре, каквато заявка бе дал преди две седмици на пленума на партията. Добрев вече депозира заявлението си в деловодството на Народното събрание.

Добрев очаква оставката му да бъде гласувана утре в пленарната зала. Той обявил за напускането си днес на заседание на парламентарната група. "Понеже някои колеги са нетърпеливи да си тръгна, обявявам наддаване за мястото ми. То е от най-хубавите в залата, скъпо може да се изтъргува", пошегувал се Добрев пред съпартийците си.

На мястото му в Народното събрание влиза Кристина Сидерова от Габровския МИР.

Рокадата се извършва в момент, в който Добрев, заедно с другия  заместник-председател на БСП Деница Златева, са на среща на генералните секретари на партиите - членки на Партията на европейските социалисти, която се проведе в Осло, Норвегия /на снимката/. По време на форума бяха обсъдени теми като подготовка на кампании, противодействие на стратегиите за фалшиви новини, прогресивни послания срещу популизъм и други.

"Посланията ни в последната кампания бяха заглушени от изкуствено наложени атаки, че БСП е антиевропейска партия. Сега вече е ясно, че истински антиевропейски прояви са в партньорите на управляващите, които са членове на ЕНП", заяви Добрев. Според него трябва да се поощряват мерки за стимулиране на гласоподавателите, особено сред по-младото поколение.

Събитието се проведе в сътрудничество между ПЕС и Норвежката партия на труда, като в него участие взе и кметът на Осло Раймонд Йохансен, бивш генерален секретар на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай