Кирил Добрев: На този етап БСП ще остане опозиция

Усещам, че има договорка между ГЕРБ, патриотите и Марешки, обяви социалистът

Кирил Добрев: На този етап БСП ще остане опозиция | StandartNews.com

БСП загуби тези избори и ние трябва да го приемем, обяви водачът на листата на социалистите в Габрово Кирил Добрев в интервю за "Блиц". Преди това в неделя той отказа да признае провал, докато не излязат окончателните резултати. 

"В същото време партията подобри двойно резултата, който постигна на парламентарните избори през 2014 година. Сега постигнахме по-висок резултат от първия тур на президентските избори, които бяха спечелени от г-н Румен Радев. По този начин опровергахме внушенията, че БСП дължи огромната си подкрепа на изборите за държавен глава само благодарение на генерал Радев. Истината е, че въпреки това избирателите ни отредиха мястото на втора политическа сила в страната", каза още той.

"ГЕРБ трябва да състави правителство. Това е важно, защото на България предстоят важни изпитания предвид изострените отношения с Турция и домакинството на за председателството на ЕС. Виждам, че се оформя такова. То най-вероятно ще бъде съставено от ГЕРБ, Патриотите и групата на Марешки. По коментарите на политическите субекти усещам, че има договорка за такъв кабинет!", продължи Добрев. 

Той обяви, че БСП ще стои в опозиция, но ако ГЕРБ се провали, ще направи всичко възможно да състави правителство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай