Караянчева: Нека не политизираме празниците

Караянчева: Нека не политизираме празниците | StandartNews.com

Няма никаква драма с празника в Кърджали, учудвам се защо колегите от ДПС реагират така на тържествената заря по случай 105 години от Освобождението на града, заяви зам.-председателят на НС от ГЕРБ Цвета Караянчева пред "Фокус". Тя обяви, че през 2007 г. е проведена първата зар от страна на областния управител на 20 октомври по случай 85-годишнината от Балканската война, а на 100-годишнината тогавашният гурбернатор Иванка Таушанова също е организирала такава.

Така че ние спазваме една традиция, която вече се утвърждава в град Кърджали. Няма абсолютно никаква драма. Този път ще има и една изключително голяма изненада за кърджалийци – на гости на града ще бъде Националната гвардейска част, която ще представи своя спектакъл „Искри". Нека не политизираме празниците, нека да бъдем заедно, нека и ние като политици, когато имаме възможност да създаваме повече радост за българските граждани, призова Караянчева.

За тези няколко месеца с Обединените патриоти показахме, че сме стабилни като коалиция и държавата започна да върви напред, защото всички изпълняваме политическите ангажименти, които сме поели. И няма как на опозицията това да й хареса, коментира тя по повод искането за оставка на Валери Симеонов. 

Аз мисля, че оставката не е на дневен ред, защото имаме още много неща да вършим и няма за кога да отлагаме и да правим нови избори. Правителството се справя добре, управляващата коалиция реализира добра вътрешна и външна политика. Нашият основен акцент са хората в България и новият бюджет ще покаже, че ние знаем, можем и ще променим доходите на българските граждан", обясни Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай