10:00 ч.

15.11.17

2 мин.

0

1

0

Караниколов: За да преборим корупцията, трябва да си помагаме

от редактор |

Караниколов: За да преборим корупцията, трябва да си помагаме
Снимка: бТВ

„Всички говорим за корупция, но за да я отстраним трябва да си помагаме", заяви икономическият министър Емил Караниколов по повод корупционна схема в оперативната програма "Конкурентноспособност".


Министърът коментира по бТВ, че преди около три седмици ДАНС и прокуратурата са задържали служител на оперативната програма, срещу който имало подадени неофициални сигнали от редица фирми.


„Много подадоха сигнали, но не искаха да го направят писмено. Само една фирма се съгласи да помогне", поясни Караниколов.


По думите му въпросният служител е искал пари от фирмите, като им е обещавал в замяна да се класират за програмата.


„Получихме един сигнал, сега имаме втори. Така се бори корупцията, но всички трябва да помагаме".


Министърът отказа да даде повече подробности за случая.


„Нека има ревизия на прехода. Всички ревизии, които могат да се извършат, е добре да се извършат. Обществото трябва да знае как е вървял процесът на раздържавяване", смята Караниколов.


По думите му сделките, които подлежат на проверка, не са само на държавно ниво, а трябва да се проверят и тези в общините. „В агенцията за приватизацията има над 7000 сделки", поясни той.


Според него от ревизиите ще има ефект, защото така ще станат ясни много данни, които към момента са недостъпни.


Преди време икономическият министър предложи да се направи единна структура, която да управлява изкуствените водоеми у нас. „Проверката на каскадния язовир Чотората приключи, но прокурорската проверка продължава", поясни Караниколов.


Чотората е сочен за един от язовирите, който е причинил наводнението в Бургаско.


„Имаме видеонаблюдение, вижда се как приливната вълна минава, частично разрушава стената и залива земеделски земи, но само земеделски земи", поясни Караниколов.


По думите му вълната, която достигна до къщите на хората, е причинена само от дъждовете, но не и от язовирите в областта.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:24 · 15.11.2017
Ревизия на приватизацията не означава ,че България ще си промени курса към тотален нео-либерализъм,който курс ни води към сигурна гибел.!!Тази ревизия няма да постигне нищо, защото това беше извършено умишлено и съзнателно от силните на деня!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент