Каракачанов: Вотът на недоверие ще сплоти управляващите

Каракачанов: Вотът на недоверие ще сплоти управляващите | StandartNews.com

Вотът на недоверие е в услуга на управляващото мнозинство да стегне редиците, коментира пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод внесения от БСП вот на недоверие към кабинета за провал на политиката в сектор "Сигурност", предава Дарик.

Според него на БСП ѝ е ясно, че този вот няма да мине. На тях им трябва стабилизиране на коалицията и продължаване на управлението, за да могат да си решават вътрешните проблеми, смята Каракачанов.

"На тях едни предсрочни избори в момента не са им изгодни и този вот според мен е една услуга на управляващото мнозинство и на правителството, за да консолидира редиците и да гарантира продължаване на управлението", каза военният министър и лидер на ВМРО.

Каракачанов определи поредния случай на избягал затворник като "неприятен". Въпросното общежитие е с лек режим, там самите затворници ходят на работа, връщат се, отбеляза той. Но, разбира се, насложен този случай към предишния и трагичната развръзка в Ботевград, става много неприятно, каза Каракачанов.

Вицепремиерът коментира, че предишният случай на бягство от Софийския затвор е бил доста по-различен и многократно по-неприятен, защото става въпрос за внасяне на оръжие в затвора, с което затворникът бяга.

Законодателни промени сигурно са необходими, аз не съм специалист по темата "затвори", но, щом го казва главният прокурор, който е най в час с тези теми, може би се налагат, коментира Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай