Каракачанов: Въздържаме се от гонене на руски дипломати

Каракачанов: Въздържаме се от гонене на руски дипломати | StandartNews.com

Към момента позицията на България е да се въздържи от обявяването на дипломати за персона нон грата, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той уточни, че все пак предстои на утрешното заседание на Съвета по сигурност да се разгледат нови данни и информации. По повод партенката за проверката на бомбоубежищата, вицепремиерът и военен министър първо уточни, че те не се водят към МО, а към кметове и областни управители, и освен това няма заплаха или опасност от въвличане на България във война, каза още вицепремиерът.

В коментар на позицията на Цветан Цветанов, че трябва да предприемем действия, за да покажем европейска солидарност с Великобритания, Каракачанов заяви: "Знаете, че нашите колеги в ЕС има две позиции - едните се придържат към Великобритания, другите се въздържат". Министърът допълни още, че по тази тема позицията не трябва да се изразява от един или друг, а която трябва да се вземе като решение на Съвета по сигурността, което ще стане утре. "Оттук нататък ще видим дали има нови данни, на базата на които може да се вземе едно или друго решение", добави Каракачанов.

И той като Сидеров похвали премиера за позицията му и даде да се разбере коя е "онази част от Патриотите", която подкрепя становището на лидера на ПГ на ГЕРБ, както по-рано днес се изрази Цветан Цветанов.

"Смятам, че позицията на премиера е изключително балансирана. Както е балансирана позицията ни по отношенията ЕС-Турция, така е балансирана и по отношение на този конфликт между Великобритания и Русия", коментира вицепремиерът.

"Така че смятам, че на този етап позицията на премиера е правилна", категоричен беше лидерът на ВМРО. В отговор на въпроса дали в момента се оказва натиск на България, военният министър се засмя: "Мен лично никой не ме е натискал".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай