Каракачанов: Отмяната на казармата бе грешка

Не можем да си позволим скъпи изтребители, обяви вицепремиерът

Каракачанов: Отмяната на казармата бе грешка | StandartNews.com

Закриването на наборната служба през 2008 г. беше изключително прибързано и грешно като политическо решение, отсече министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Вицепремиерът говори пред БНР. 

Както виждате дебатът в Европа, в НАТО, за връщането на наборните служби тече отдавна. Нека да има дебат в българското общество и това е полезно. Наборната военна служба дава възможност на всички български младежи да изпълнят своето конституционно задължение – защита на отечеството. Това е въпрос на дълг на всеки български гражданин. Ако си представим един конфликт - как необучените български младежи ще могат да изпълнят своето задължение да защитават страната си", продължи той.

Кой е казал, че ще имае армия, която няма да е добре финансирана, оборудвана и обучена? Ако службата бъде въведена, ще влизат наборите, които са навършили пълнолетие. Ако добре организираме нещата, логиката на това да търсим въвеждане на военно обучение в средните училища е още от следващата година. Мисля, че общественото мнение в страната е да бъде възстановена наборната военна служба", заяви вицепремиерът.

Той обяви също, че България не може да с позволи скъпи изтрепители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай