Каракачанов: Ислямът е заплаха за всички в Европа - Политика - Стандарт Нюз


17:50 ч.

13.09.17

2 мин.

0

4

0

Каракачанов: Ислямът е заплаха за всички в Европа

от редактор |

Каракачанов: Ислямът е заплаха за всички в Европа

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че няма конкретна заплаха от ислямистите за България, но призна, че в някои региони на Европа съществува напрежение. Той е убеден, че то може да бъде решено само по пътя на диалога и припомни, че Европа има общ враг – радикалния ислям.


За заплахата Русия той обясни: „Трябва да бъдат отчетени противопоставянето, което съществува в Украйна, както и напрежението между Русия, от една страна, и ЕС и НАТО, от друга", каза министърът на отбраната, коментирайки изтеклия в медиите доклад, според който Русия е главната заплаха пред националната ни сигурност. Той обаче не вижда смисъл от взимането на някакви извънредни мерки. "България си взема необходимите мерки чрез подготовката на специализираните си сили. Не виждам смисъл от взимането на извънредни мерки", каза министърът на отбраната. „Това, което виждате – обърна се Каракачанов и посочи строените военни зад себе си на плаца – са също подготовка и набелязани мерки за изпълнение на определени задачи. Те са свързани със сигурността на страната. Конкретна заплаха няма. Заплаха такава, каквато си я представят хората, че утре може да има десант на някой бряг или парашутен десант няма".


Каракачанов призна, че съществува напрежение в някои региони на Европа. „Конфликтът в Източна Украйна не е приключил, санкциите срещу Русия продължават. На ученията, които се правят от страна на Русия, има алтернативни учения, които се правят от страна на НАТО", изброи той.


Според него „диалогът е разговорите са подходът за решаването на тези проблеми". „Нямаме интерес от излишно напрежение, защото цивилизованият свят такъв, какъвто ние го познаваме в Европа и от Изток, и от Запад има един общ противник и той се нарича радикалния ислям", категоричен е вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:10 · 14.09.2017
Стандарт се е превърнал в конурент на Шок
Потребител · 09:07 · 14.09.2017
Идиотското заглавие на редактора заслужава възмущение. Къде в текста по-горе има, че исляма е заплаха, че ислямът е заплаха за всичбки в ЕВРОПА. Навсякъде се говори за радикалния ислям, а не изобщо за исляма. Този неграмотен редактор да не внушава идеи, които никой не е идказал и да не създава излишно напрежение и у нас. Заслужава не порицание, а наказание.
Потребител · 02:05 · 14.09.2017
Исляма и джамиите трябва да се забранят на територията на ЕС. Достатъчно толерантност с фесовете
Потребител · 18:58 · 13.09.2017
И РУСИЯ ДА ИБА И ФАЛШИВИЯТ ТИ ПАТРИОТ ДА ИБА. НЕГОДНИЦИ. ВЗЕХТЕ ВЛАСТТА И СЕ ОБЪРНАХТЕ КАТО КУРВИ НА 180 ГРАДУСА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент