Каракачанов: Един ден ще имаме пак наборна армия

Каракачанов: Един ден ще имаме пак наборна армия | StandartNews.com

Военният министър откри изложба във Военноисторическия музей, посветена на наборната служба в България и заяви, че един ден тя ще се върне.

И понеже именно той е инициаторът на връщането й у нас и внесе такъв законопроект в миналия парламент, министърът се почувства задължен да уточни. "Няма връзка с това, че аз съм министър. Без наборна служба нямаше да има българска държава", каза той в речта си. "Убеден съм, че наборната служба ще се възстанови един ден в България", каза той и добави, че не говори, че трябва да стане от 1 януари догодина.

По-рано в коментар пред медиите той каза, че не е водил разговор с финания министър колко би струвало на бюджета връщането на казармата, защото сега този въпрос не е актуален. "Сега трябва да водим разговора за това как да се проведе военното обучение в учищата, как да се организира принципът за доброволна служба от 6 месеца, това колко ще струва. Това е дебатът, който ще водим", каза министърът. Според него обучението в училище трва да се въведе в 10-11 клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай