Каракачанов: Антикорупцията се преекспонира заради ЕС

Каракачанов: Антикорупцията се преекспонира заради ЕС | StandartNews.com

Темата за антикорупционните закони се преекспонира, основно заради ЕС, обяви днес по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Според него с този проблем държавата може да справи и със сегашното законодателство.

В отговор на въпрос, Каракачанов обяви, че няма да има нареждания към депутатите от Патриотичния фронт кой от двата проекта за антикорупционен закон да подкрепят. Военният министър обяви, че борбата с корупцията трябва да започне още в училище, с възпитанието на децата.

Красимир Каракачнов обяви още, че като вицепремиер с ресор сигурност ще организира утре среща между институциите по темата радикален ислям. "Не трябва да се допуска чрез религията да се прави политика. "Както на политическите партии е забранено да получават пари от чужбина, същото трябва да е и за религиозните общности", посочи вицепремиерът.

Каракачанов каза още, че бюджетът за отбрана за следващата година ще бъде увеличен. До момента са договорени 100 млн. лева повече за заплати, като предстои тяхната актуализация. "По отношение на заплащането повишението ще е различно, според това, кой каква служба носи", уточни военният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай