Карадайъ: Възродителният процес е най-мащабното престъпление

Карадайъ: Възродителният процес е най-мащабното престъпление | StandartNews.com

Възродителният процес е най-мащабното престъпление в най-новата българска история. Това заяви днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация на парламентарната група на движението по повод годишнината от 10 ноември 1989 г.

Формалното осъждане на комунистическия режим, включително и на Възродителния процес, не е достатъчно, смята Карадайъ.

Независимо от опитите да се неглижира тази дата остава символна в българския демократичен календар - като начало на демокрацията, върховенството на закона, пазарната икономика, спазването на човешките права, продължи той. Според движението остават все още недопустими следи от тази античовешка идеология, изповядвана преди 10 ноември 1989 г. А събитията, които символизират 10 ноември, са пряка последица от други събития, от Възродителния процес, с частичната промяна на имената на български граждани.

 

Българският етнически модел е изключително постижение като се имат пред вид националистическите нагласи на Балканите, поясни той. ДПС има и друго постижение- д-р Ахмед Доган, който заяви, че пътят на България за членство в ЕС минава през членство в НАТО, припомни политикът. Ние сме последователни, за мирен просперитет в нашата родина, продължи Карадайъ. И нека никой не си прави илюзии - няма да се откажем от ценностите, които правят ДПС евроатлантическа партия, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай