Карадайъ: Много важно изречение убягва на всички от Доклада за сигурността

Трябва да търсим решение за нарастването на екстремизма, призова председателят на ДПС

Карадайъ: Много важно изречение убягва на всички от Доклада за сигурността | StandartNews.com

България е част от НАТО и ЕС и трябва да отчитаме този факт. Отношенията НАТО-Русия, ЕС-Русия няма как да не влияят върху нас, обяви на брифинг в Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по повод Доклада за състоянието на националната сигурност. В него е посочено, че Русия е една от външнополитеските заплахи за страната ни.

Получихме доклада за националната сигурност, изпратен от МС, предстои разглеждането му в комисията на Народното събрание и естествено санкцията му. В доклада има едно изречение, което искам да прочета дословно, за да няма интерпретации - Въпреки че усилията за интеграция в ЕС и НАТО все още стимулират урегулирането на спорните въпроси да се извършва посредством международния диалог, екстремизмът нараства, а засилената националистическа риторика и прокламираните реваншистки идеи създават предпоставки за влошаване на регионалните отношения и за възраждане на екстремистки формации, отсече  Мустафа Карадайъ, цитиран от "Фокус".

Не знам защо това изречение убягва и на колегите от другите парламентарни групи и медиите не го коментират. Към тази вярна констатация и оценка в това изречение ще очакваме да видим какви са действията, защото решението на проблема, който е оценен вярно, зависи изключително и само от нас, категоричен бе председателят на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай