Карадайъ: ДПС трябва да участва в управлението

Нашата сила е в нашето единство, каза председателят на движението

Карадайъ: ДПС трябва да  участва в управлението  | StandartNews.com

ДПС да участва в управлението след предсрочните парламентарни избори. За това настоя председателят на партията Мустафа Карадайъ по време на възпоменателния митинг в момчилградското село Ауста. От движението отбелязаха във вчерашния ден паметта на жертвите на т.нар „възродителен процес", като в митинга участваха Крадайъ и зам.-председателите на движението Ахмед Ахмедов, Хазан Азис, лидерът на младежкото ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, както и народни представители от ДПС. Те откриха и чешма в памет на Алиосман Али – жертва на т.нар „възродителен процес". Инициативата за изграждането на чешмата е на младежката организация на партията в Момчилград. Специално от Турция за откриването пристигнаха синът на загинАлия Алиосман Али Юзджан Шехитоглу и дъщеря му Севджан Йълмаз, репресирани от региона, както и организатори на декемврийските събития през 1984 г.
„Нека всички заедно и единни на предстоящите предсрочни парламентарни избори да покажем нашата сила, да заемем достойното си място в обществено-политическия живот в страната, да участваме в изпълнителната власт, за да можем да решаваме нашите проблеми и да градим по-добро бъдеще за нашите деца в нашата Родина", призова Мустафа Карадайъ. Той отбеляза, че за 26 година в историята има поне шест опита за разделение на ДПС. „В момента също има едни, които обикалят в региона и идват, за да ви лъжат. Те не са ви интересни", отбеляза председателят на движението. Но напомни на събрАлите се, че по-важният въпрос е кой има нужда от това разединение. „Ако всеки един от нас е искрен със себе си, отговорът на този въпрос е един единствен - нашата сила е в нашето единство и в нашата заедност, и ако ние сме научили урока си от онези мрачни времена, ние на никого няма да позволим да ни разединят", посочи Карадайъ.
По-рано вчера ДПС направи и възпоменателен митинг по повод 32-годишнината от протестите срещу т. нар. "възродителния процес" в кирковското село Могиляне. Стотици жители на Кирково и областта се стекоха за да почетат паметта на малката Тюркян, превърнала се в символ на съпротивата срещу насилствената смяна на имената. Множеството поднесе венци и цветя на паметната чешма и отдаде почит на паметта на жертвите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай