Карадайъ: ДПС няма да даде непоискана подкрепа

Карадайъ: ДПС няма да даде непоискана подкрепа | StandartNews.com

"Движението за права и свободи няма да даде непоискана подкрепа на никой от кандидатите на предстоящите президентски избори". Това заяви днес в с. Руен председателят на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра на ДПС. "Следващият президент трябва да е демократ, който да следва последователната политика на ДПС - НАТО и ЕС и да бъде президент на всички български граждани, отстоявайки еднакво техните права и свободи", каза още той.

По повод последното мероприятие от Майските събития, с които ДПС отбелязва годишнината от съпротивата срещу тоталитарния режим по време на т. нар. "възродителен процес" Мустафа Карадайъ напомни: „През 89-та година майските протести, организирани от д-р Ахмед Доган донесоха онова обединение в България, за да стане възможно и падането на режима и да дойде и демокрацията в България. След 27 години смело можем да заявим, че докато го има това наше единство и това наше обединение, ние ще бъдем гаранта, че никой по никакъв начин няма да може и да си помисли, че ще гази демократичните устои в нашата Родина". „Докато сме заедно и докато сме единни ние ще се борим за нашите права и свободи", заяви Карадайъ.

На 29 май с. Руен, община Руен се проведе трaтрадиционния общински събор. На събитието присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Янко Янков, заместник – председателите на ПГ на ДПС и членове на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев и Рушен Риза, Джевдет Чакъров – вицепрезидент на либералния интернационал и народен представител Илхан Кючюк – евродепутат и председател на Младежко ДПС, народните представители Дурхан Мустафа, Хасан Адемов, Ердинч Хайрула, Салиха Емин, Митхат Метн, Хамид Хамид, Нигяр Джафер- член на ЦОБ на ДПС, областните председатели на ДПС Кърджали – Мюмюн Али, на Разград – Сезгин Шукри, на Бургас – Ахмед Сюлейман, зам.-председателите на Младежко ДПС Левент Мемиш и Сезгин Мехмед, Варол Шен – представител на община Къркларели,Угур Юзгиргин - генерален секретар на Балканското сдружение за култура и солидарност – Истанбул Картал, Недрет Гюлен – кмет на община Ташкьопрю, Мустафа Налбант – кмет на община Евренсекиз, Селчук Атасой, Ахмед Баръш Ерооглу, Осман Башгюл, Неджми Сойлу, Фетийе Авджъ – общински съветници от община Ялова и други общински съветници , Лютви Йозгур – председател на сдружение на Балканските изселници за солидарност и култура - Балгьоч, Гюнер Четин – представител на ДПС – регион Тракия – Р. Турция, Мустафа Чакмакчъ – председател на сружение на балканските турци – Чифлик Кюй, Заид Йълмаз – представител на сдружение на балканските изселници – Къркларели, кметът на община Айтос Васил Едрев, кметът на община Белица – Радослав Ревански, Мустафа Карахмед – кмет на община Борино, Васил Панделиев – кмет на Сунгуларе, Красимир Енчев- председател на Общински съвет Айтос, Сейфи Мехмедали – председател на общински съвет Джебел, Мюмюн Мюмюн – областен председател на Младежко ДПС Хасково, Севим Али – областен председател на Младежко ДПС Бургас, членовете на ЦОБ Младежко ДПС – Гюлфие Арнаудова, Сюлейман Шабан, Нериман Чакърова.

За последното от Майските събития пристигнаха и представители на всички общински и областни съвети на ДПС в цялата страна, съобщиха още от пресцентъра на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай