Камен Костадинов напусна парламента

Камен Костадинов напусна парламента | StandartNews.com

Депутатът от ДПС Камен Костадинов напуска парламента. Самият той заяви изненадващо решението си пред медиите и си подаде заявлението в деловодството за излизане от НС.

Костадинов направи изявление пред медиите заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ. Повод за решението му е конкретно нежеланието на вече бившия народен представител от движението Ангел Исаев от бургаската листа да се подчини на правилата на ПГ и да освободи мястото си, постигнато благодарение на случайната преференция от типа 9/9. Исаев обаче напусна групата и стана независим депутат, което лиши ДПС от един депутат без да може на негово място да влезе вторият в листата Дурхан Мустафа.

"На последните избори бях водач на две листи - във Велико Търново и Бургас. И в двете бяха реализирани преференции на случаен принцип. Аз го приемам като грешка. Водачът на листата има своята отговорност", заяви Камен Костадинов.

Той подчерта, че иска да даде личен пример, но остава в политиката и ръководството на ДПС.

"И отговорността, и примерът са нещо, което се дава лично. Искам да дам л на поведение. Политика може да се прави и извън парламента", заяви още Костадинов.

Костадинов има зад гърба си 5 мандата като народен представител, той е член на Централния съвет и на Централното оперативно бюро.

Веднага след него лидерът на партията Мустафа Карадайъ заяви: "Този акт на Камен има своите партийни и мораи измерения. И аз, и моите колеги високо оценяваме това".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай