Калоян Паргов: Повече държава – това е основната идея на „Визия за България“

Калоян Паргов: Повече държава – това е основната идея на „Визия за България“ | StandartNews.com

Повече държава – това е основната идея на „Визия за България". Нашата цел е да предоставим на българското общество своята позиция за това, как трябва да се развива България през следващото десетилетие. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в Казанлък по време на среща със социалистите от дискусионен клуб за лява политика „Георги Кирков" и Движението на ветераните от БСП в града.

„Самият документ „Визия за България" представлява вижданията ни по различни въпроси в областта на демографията, икономиката, образованието, здравеопазването, културата и други. Нашето желание е да стартираме диалога с обществото, тъй като България е изправена пред тежко предизвикателство, което изисква национален консенсус", каза Паргов и обясни, че става въпрос за едно предупреждение на учените, че около средата на века българският етнос ще бъде в малцинство. „Това се случва за първи път в 1 300-годишната история на България", заяви той.

„Ето защо е важен този документ. Важен е, защото предлага решения. Те се нуждаят от конкретизация, за да се превърнат в реални политики", уточни Калоян Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай