Калфин: Въпросът е не кой, а как ще обедини нацията

Калфин: Въпросът е не кой, а как ще обедини нацията | StandartNews.com

Истинският въпрос, стоящ пред партиите в момента е не кой, а как ще обедини нацията бъдещият президент. Това заяви вчера зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин по време на Първата национална отчетно-изборна конференция под надслов "Гласът на младите - Гласът на България", организирана от младежката организация на ПП АБВ.

По думите му партията ще мисли свои варианти, ако скоро не се договорят с БСП за кандидат-президентска двойка

"Ако до края на месеца няма желание за разбиране, ние ще вземем решение как по-нататък ще продължим", заяви той пред медиите след първата Национална младежка партийна конференция.

На Форума присъстваха над 200 делегати от цялата страна. Заседанието води досегашния председател на Младежката организация на АБВ Нина Найденова. "Ние сме децата на прехода, които никой не може да принуди да членуват в дадена организация насила или поради користни интереси", каза в доклада си тя. Найденова допълни още, че АБВ-Младежи не е куха, формална или виртуална, а жива, динамична и развиваща се, точно като младите хора.

По време на конференцията беше избран и новият председател на АБВ-Младежи - Любомира Ганчева. Тя заяви, че остро осъжда превръщането на омразата и агресията в медиен и политически инструмент с пазарна стойност.

"Готови сме да се борим за премахването й от ежедневието на нашето общество", каза тя. На конференцията младежите на АБВ приеха и позиции за нуждата от нов политически модел, социалното включване на младите хора и актуалния проблем за агресията и езика на омразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай