Калфин: От своето създаване АБВ е в битка

Калфин: От своето създаване АБВ е в битка | StandartNews.com

АБВ не започва на празно място, от своето създаване тя е в битка. Това каза заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин по време на редовната сесия на Втория конгрес на партията в зала 1 на НДК, съобщава "Фокус".

„Още от първите избори, на които без структури, с ентусиазъм, с много доброволен труд, ние постигнахме 90 хил. гласа на изборите за европейски парламент, през парламентарните избори, на които получихме 135 хил. гласа и до последните избори за президент, на които нашият кандидат получи 126 хил. гласа съвместно с нашите коалиционни партньори", коментира той и отчете, че са затворили целия цикъл от политически избори в страната. По думите му парламентарната група на АБВ се е изградила като авторитетна и сериозна.

„Най-малката, но често търсена и решаваща във важни гласувания. Може би най-успешна по ефективност парламентарна група от 11 души", коментира зам.-председателят на АБВ. Калфин отчете, че АБВ има 52 общински кметове, 120 кметове на населени места и 50 съветници, избрани от или с подкрепата на партията.

„В продължение на година и половина участвахме и в изпълнителната власт. По тази тема сигурно ще се говори допълнително. Стана дума и в доклада на председателя на партията. Там отново бяхме най-активни и компенсирахме малкото си участие като хора с огромна енергия и визия за промяна. В изпълнителната власт обаче се вземат и трудни решения", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай