Кабинетът дава 700 000 лв. за спасители на плажа

Кабинетът дава 700 000 лв. за спасители на плажа | StandartNews.com

Правителството гласува да бъдат отпуснати 700 хиляди лева за осигуряване на охраната на плажовете по Българското Черноморие, които не са концесионирани към момента. С организацията на спасителните постове трябва да се заемат областните управители на Бургас, Варна и Добрич.

"В последните дни постоянно се появяват съобщения за инциденти по плажовете, хора загиват", посочва премиерът Бойко Борисов пред министрите, става ясно от стенограма от вчерашното заседание. Той коментира, че с решението се отпускат допълнително средства за водно спасяване, подпомага се туризмът и се гарантира животът и здравето на туристите.

Премиерът Борисов се обръща към министъра на туризма Николина Ангелкова с думите: "Аз знам, че е изключително важно на 1 юли да имаме спасители. Но догодина е хубаво това да се направи, преди да дойде сезонът, а не да се налага да даваме допълнителни пари, за да запушваме непрекъснато неосигурени дейности. Защото животът и здравето цена нямат, но със сигурност от толкова туристически браншове и предприятия с какво ли не са могли да си осигурят плажовете".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай