14:15 ч.

14.09.17

2 мин.

0

1

0

Издигнахме кандидатурата за дом на Европейската агенция по лекарствата

от редактор |

Издигнахме кандидатурата за дом на Европейската агенция по лекарствата

София отговаря на абсолютно всички критерии за новия дом на Европейската агенция по лекарства, предлагаме тя да бъде в София Тех Парк, обяви вицепремиерът Екатерина Захариева.


Знам, че конкуренцията е голяма и това е състезание заедно с 18 други държави. Надяваме се на вас, като хора, които сте се убедили колко гостоприемна е нашата столица. В България се гордеем с развит фармацевтичен сектор. София отговаря на абсолютно всички критерии за новия дом на Европейската агенция по лекарства. Като достъпност, възможност за работа и образование, среда, която е иновативна и изпълнена с възможности за проучване. Мястото, което сме предложили е именно Технологичен парк София", заяви Захариева, цитирана от "Фокус".


София Тех Парк е подходящо и атрактивно място за Европейската агенция по лекарствата, предвидено е там да бъде изградена и метростанция, допълни кметът на столицата  Йорданка Фандъкова. "София привлича 54% от инвестициите в страната. Рейтинговите агенции дават много добра положителна перспектива за развитието на града. Поставили сме си целта той да се развива като зелен и иновативен град. Тук има много добре подготвени хора. Вече има много автобуси, в които хората могат свободно да ползват интернет. През последните години работим, за да направим градския транспорт по-удобен. Един от нашите приоритети е проектът за развитието на метрото. Това е възможно най-удобният и екологичен транспорт. Третата линия ще бъде завършена до края на 2019 г.", каза още тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Nick · 11:25 · 15.09.2017
София привличала 54% от инвестициите - по-точно е да се каже, че София си присвоява 54% от инвестициите!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент