10:25 ч.

13.03.18

2 мин.

0

10

0

Илияна Йотова: Тонът на руския патриарх беше неприемлив

от редактор |

Илияна Йотова: Тонът на руския патриарх беше неприемлив

Тонът на руския патриарх Кирил беше неприемлив, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова думите на главата на Руската патриаршия към президента Румен Радев.


Йотова бе гост на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.


Не приемам изказването на вицепремиера Валери Симеонов като защита на президента, подчерта вицепрезидентът по адрес на коментарите на Симеонов за патриарх Кирил, които се превърнаха в причина за искри в редиците на Обединените патриоти.


Според нея тонът на руския духовник е неприемлив. „Но за мен е по-важно как реагираха институциите. Реакцията на президента беше правилната реакция -хладнокръвно и с ясни послания", посочи Йотова. По думите й ние сме страна, която е признателна към всеки, които е участвал в тази война.


"Не смятам, че това е активно мероприятие на Кремъл срещу президенството. Приемам го като емоционална реакция във възможно най-неприемливата форма. "Дълбокият ми поклон пред руския патриарх е поклон и пред Българската православна църква", каза тя.


„Очевидно това води към една предизборна кампания в Русия", посочи вицепрезидентът. Тя приема реакцията на Румен Радев като хладнокръвна, ясна, твърда и категорична.


„В крайна сметка самият патриарх е отказал да говори повече по темата. Не смятам, че това е приемлив тон, президентът отговори както трябва", посочи още Илияна Йотова.


„Позицията на президента е по-отговорна. За мен е важно как реагираме ние като българи и като институции", смята още тя.


"Президентската институция няма да е толкова безгласна, както предишните 5 години. Поели сме ангажименти към хората и ще ги изпълняваме. В съглашение зад гърба на хората няма да влизаме", коментира Йотова за отношенията между Радев и Борисов.


По думите й у народа има голямо напрежение и жестоко недоверие в политическата система. „Ако нещо не се промени, аз не съм оптимист за това как ще изглежда ЕС след няколко години", посочи Йотова.


"За мен е важно какво коментират хората. Мога да убедя всички, че съвпадението на тоалети на мен и госпожа Радева е абсолютно случайно. Поздравявам я все пак за добрия избор на дреха", пошегува се Йотова относно еднаквите им облекла по време на приема при президента на 3-и март.


Тя коментира и българското европредседателство. „Липсва ми българската позиция, която е отстоявана в интерес на нас като бълггарски граждани. Трябва да се промени формализмът в ЕС", посочи още вицепрезидентът.


Предстои Илияна Йотова да изнесе лекция относно бъдещето на Европейския съюз (ЕС) другата седмица пред института "Жан Моне" в Швейцария.


„Имам своите критики към това, което представлява ЕС днес. Ще бъда достатъчно откровена, за да говорим по тези теми. Не съм оптимист за това как ще изглежда той след няколко години – от начина, по който функционират институциите; през начина, по който се взимат решения; до бъдещето на финансите на Европа", заяви Йотова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:16 · 14.03.2018
Стига сте се кланяли наляво и надясно!Стига сте лизали руски и всякакви други задници!Ако са ни освободили от любов и загриженост,защо тогава се поява описанието на руската нагайка като възпитателно пособие за туземците българи,които били много прости и заслужавали да ги ритат,бият и съветват със съответното пособие!Защо е било забранено на руските православни войници да влизат и да се молят в прекрасните ни църкви,а са се молели в палаткови подобия на параклиси??
Потребител · 18:34 · 13.03.2018
ти па откога стана експерт по православие ве вмирисан фатмак голямочерпашки?
Потребител · 15:09 · 13.03.2018
историко загинали са 24000 руснаци заедно с побегналите от войната защото са награбили злато и дезертирали влезнала като цяло е 100 000 армия защото ВЪЛЧАН войвода е платил войната с 34 тона злато няма нищо безкористно дошли са да се бият със старо оръжие и случайно печелим войната благодарение на опълченците на ШИПКА дето и паметника им е преместен
Потребител · 13:08 · 13.03.2018
Представете си че Вие и близките ви се притечете на помощ на човек, нападнат от много по-силен противник. Представете си че докато сте го защитавали сте загубили сина си. А сега, че след известно време този човек нагло ви казва " Ти пък какво си направил за мен!"
Как се чувствате? Така се чувства патриарх Кирил, така се чувства цяла Русия. За нашата свобода са загинали над 100 000 руснаци!
Потребител · 18:33 · 13.03.2018
@Потребител гъзолизец
Потребител · 01:30 · 14.03.2018
@Потребител Червен гъзолизец!Антон Тодоров ти извади документи,че са загинали 20 000 войници и са умрели от студ и болести още 40000.Общо 60 000 са умрелите през войната руснаци!Ама вие нали сте рублофили и гъзофили
надувайте бройката и си посипвайте главите с пепел,да не помислят господарите ви от кремъл,че сте престанали да им целувате подметките!Гледах разговор между 2ма КГеБйци как се чудеха и цъкаха,че те руснаците забравили за дедите си,щото ги поизбили малко,но реколтата от вернопоклонници,българи не намалявала!?
Потребител · 11:45 · 13.03.2018
А защо на българския патриарх дори не целуна ръка, а на руския още малко и краката му щеше да целунеш - червена гъба и руска подлога!
Потребител · 22:30 · 13.03.2018
@Потребител Къде беше да му кажеш?
Потребител · 11:29 · 13.03.2018
Ветропоказалецът Илияна Йотова, която коленопреклонно и унизително целуваше ръка на патриарх Кирил сега си сменя позицията. Когато комунист коленичи унизително пред представителна православна черква, забравя ли атеистичмната си позиция преди години? Демагози и фалшиви човечета!
Потребител · 11:07 · 13.03.2018
Тонът си беше съвсем нормален и нищо лошо или неприемливо за българския народ не е казал. Гледай си ЕС и остави православието на мира!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент