Икономически проект на СДС обещава до 10 години двойно нарастване на БВП

Икономически проект на СДС обещава до 10 години двойно нарастване на БВП  | StandartNews.com

Икономически проект на СДС обещава до 10 години двойно нарастване на БВП и увеличаване на доходите на населението. Необходими са промени в законодателството. Това обяви на пресконференция в Стара Загора Николай Александров, областен лидер на СДС. По думите му промените трябва да бъдат в Закона за ДДС, както и сериозно подпомагане на малкия и средния бизнес. Това са били основните акценти от дискусията вчера и днес в Стара Загора, организирана със съдействието на фондация "Конрад Аденауер" на тема "Българите - европейски граждани с европейски доходи. Десният път за постигане на тази цел".
"За да участваме в политиката, ние трябва да представим пред хората към какво се стреми СДС. Наше проучване, продължило повече от една година, показва, че хората не се интересуват от идеи и идеали, а от доходи. Факт е, че сме членове на ЕС, но сме най-бедната страна. Факт е, че българските граждани не могат да се похвалят с европейски доходи", коментира зам.-председателят на СДС Теодор Пенков.

На 11 ноември е насрочена конференция, на която ще има дискусия за участието ни на предстоящите избори за ЕП - самостоятелно или в широка дясна коалиция, информира Румен Христов, лидер на СДС. По повод местните избори ръководството на партията е препотвърдило решението на старото ръководство - местните структури сами да определят участието си във вота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай