И ДПС е против мораториума за нови болници - Политика - Стандарт Нюз


14:30 ч.

07.12.17

2 мин.

0

7

0

И ДПС е против мораториума за нови болници

от редактор |

И ДПС е против мораториума за нови болници

От ДПС се съгласиха с апела на соцлидера Корнелия Нинова за консенсус за промяна на здравния модел, но напомниха, че мораториумът върху лицензирането на нови болници настъпва Конституцията.


"Що се отнася до забрана за лицензиране на нови лечебни заведения, тук трябва да се справим с конституционния текст, че всеки един стопански субект в България има право на стопанска инициатива, припомни Адемов. И ограничаването на стопанската инициатива едва ли е решението на въпроса", коментира д-р Хасан Адемов.


Иначе според него пазарът е този, който трябва да регулира големия брой болници. "За пререгистрацията на болниците в лечебни заведения , каквото е предложението на БСП- сега те са регистрирани по търговския закон, защото голяма част от лечебните заведения извършват търговска дейност", коментира Адемов. И напомни, че за да се случи това, някой трябва да поеме натрупаните борчове на болниците.


"Самият факт , че лечебните заведения в България имат дългове, означава, че ако трябва да се регистрират по друг закон, трябва да минат през фалит, защото някой трябва да плати тези задължения. Имаше предложение в закона за бюджета на НЗОК тези пари да бъдат платени от държавата, но НС не прие тази идея", посочи той. Идеята на ДПС за демонополизация на Здравната каса е от много години и аз се радвам, че почти всички политически партии споделят тази теза, но, за съжаление, няма конкретни действия в тази посока, смята Адемов. Надпартийният консенсус е този, който трябва да реши въпросите и управляващите са тези, които да кажат как това може да се случи, каза докторът от ДПС.


В коментар на криминализирането на реекспорта на лекарствата д-р Адемов каза, че въпросът е чувствителен, понеже не е забранен в ЕС, но в същото време трябва строго да се контролира.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:07 · 08.12.2017
Поредицата от подобни "хирургически" манипулации, превърнаха Сан Стефанското товедо в дрислива свиня.
Потребител · 13:03 · 08.12.2017
Тъпи говеда са Циганите. Руснаците ги зарибиха със "Сан Сефанска" България и ги натириха да пасат и реват между "три морета". За нула време, от тъмните дебри на Балкана, наизскачаха пълчища от мучащи изроди и се юрнаха, ужким да я управляват, по~скоро, да я ръфат и осират.В желанието си да станат Велики Говеда, Циганите се вживяваха в ролите на "Цар и Генерал" и стоварваха цялата си цигания върху ромите, турците и помаците в страната. Е, след всяка Мегали операция, завършваща катастрофически, някой трябваше да им шие разпорените задници.
Потребител · 00:23 · 08.12.2017
Турците и ромите бяха вечните, неизменните кюмюрджии на раздрънкания парен локомотив, България, който никога не можа да намери правилната посока и се лангъркаше из глухите коловози на Историята докато си счупи рогите в многобройните и буфери. Та някои са се взели на сериозно и са си внушили, че има какво да управляват. Блажени са вярващите ! Тяхно ще е царството небесно, поради липса на българско.
Потребител · 23:09 · 07.12.2017
А бе какъв българин си ти бе, мангал ?! Гнъсна циганска свиня ! След 500 годишното "присъствие" на Завоевателя в гащите на мъйка ти, плямпаш за българщина ! Оди се гръмни бе , пезевенк !
Потребител · 15:41 · 07.12.2017
А бе какво става в тази държава, бе хора!? Като погледна вестника, все за ДПС, Карадайъ, Адемов, Ердоган, Сюлейманоглу .... А бе какво ставе, бе? Ние тука Турция ли сме или Турция ще ставаме? А бе спрете да пишете за тези хора и измислени партии, бе! Създадохте самочувствие на една малка част от населението на България и турците се взеха на сериозно и повярваха, че управляват тази държава. Ами няма да управляват, бе! Ами през трупа ми само ще управляват тези хора у нас! През труповете на българите ще управлват турците в България!
Потребител · 16:26 · 07.12.2017
@Потребител Кой си ти, бе, който си кликнал отрицателно на моя коментар по-горе!? То е много ясно какъв си! Само, че знай, човече, България няма да ставa Турция! Никога вече!
Потребител · 17:14 · 07.12.2017
@Потребител Болниците трябва да се самоиздържат и бройката да се определя от пазара. Първо трябва обаче да спрат схемите с източването на държавните болници.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент