19:25 ч.

12.07.18

1 мин.

0

1

0

Горанов представи в Брюксел готовността ни за еврозоната

от редактор |

Горанов представи в Брюксел готовността ни за еврозоната

Готовността на България за еврозоната представи в Брюксел финансовият министър Владислав Горанов.


"Ние сме заявили нашите намерения и позиция. Очакваме от нашите партньори от Еврозоната да заявят твърдо и да споделят нашето мнение, че България трябва да се присъедини едновременно към банковия съюз и към ERM", каза финансист № 1 пред Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент.


"От нашите партньори очакваме ясен ангажимент, че ако последното условие, членството в банковия съюз бъде изпълнено, няма да има, по аналогия с Шенген, неформални и не по правилата аргументи, които да оставят в нас впечатлението, че сме третирани неадекватно и неравно с другите държави", допълни Горанов.


Очаква се финансовите министри от еврозоната да дадат зелена светлина за кандидатурата на България да се присъедини към банковия съюз, съобщи междувременно. Вчера вечерта финансовите министри трябваше да договорят „времева рамка" за следващите стъпки на България към членство в еврозоната.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:39 · 15.07.2018
Има ли някой, който знае в коя "чакалня" ще чакаме "чакалнята" за еврото и знае ли, че Италия след тази чакана "чакалня" за една нощ дочаква 100% повишение на цените? Какво ли ни чака? Каквото и да е то е благоприятно за тунеядците-управляващи със заплати от 4-5-6 хиляди лева. Защо мълчат като пръднали на публично място за "индексация"-осъвременяване на пенсии?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент