Главчев: Разликата между България и Македония е в европейския стил

Главчев: Разликата между България и Македония е в европейския стил | StandartNews.com

Тук си струва да направим разлика между това, което се случи в България и това, което става в Македония. Това показва правилността на решението на премиера Борисов да подаде оставка. Мнозина се съмняваха, само че през избори се получава демократичната легитимация на правителство, на управление. Това заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев в предаването „Панорама" по БНТ, коментирайки политическата обстановка в Македония.

„Европейският стил е този – когато се вижда, че няма достатъчна подкрепа едно управление, се отива на избори", коментира Главчев. По думите му исканията в западната ни съседка са за извънредни избори.

„Разликата между България и Македония е в европейския стил, който е в България. Няма как и да е другояче, защото България е член на ЕС. Никой не поставя под съмнение сегашното управление, че трябва да бъде на най-голямата, спечелилата партия. Наистина това са нещата, които правят отликите между България и Македония", подчерта още Димитър Главчев. „Спомнете си. И тримата – президентът на Македония Георги Иванов, Груевски и Заев се обадиха на Бойко Борисов. Това е знаково. Вижда се, че България е стабилна държава. Те искат да се поучат от нашия опит, от нашия стил. Не са тръгнали по правилния път, може би го осъзнават", допълни още председателят на Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай