Главчев: Някой иска избори по време на европредседателството

Главчев: Някой иска избори по време на европредседателството | StandartNews.com

Не бих казал, че всички от опозицията са заговорили за вот на недоверие. На практика вотът е невъзможно да мине, но теоретично какво би станало при евентуален вот на недоверие? Някой иска да има избори по време на европредседателството ни?, това заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев пред БНТ.

Той изрази недоумението си от това намерение на опозицията. "Виждаме какви са финансовите показатели - излишъци, рекордно ниска безработица, днес се откри и новата сграда на съда. Всички се стремим към реформиране на съдебната система. Стъпка по стъпка вървим напред. Ще приемем и антикорупционния закон. По него има много широка дискусия от страна на всички парламентарни групи", подчерта той.

По думите му повишаването на доходите е факт още от началото на това правителство. Запитан дали антикорупционният закон не е механичен сбор от текстове, който да замаже очите на Европа, Димитър Главчев заяви: „Не мисля, че някой си прави илюзии, че може да постъпи така. Предстои създаването на един мегаорган за разследване на корупцията". Той добави, че противоречията идват от това какво да бъде мястото на прокуратурата и дали да има разследващи функции. „Принципът на разделение на властите няма да бъде спазен, ако президентът излъчи ръководството на този орган. Функциите по контрол са вменени на НС. Убеден съм, че българите очакват ефективна съдебна реформа и антикорупционен орган", завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай