Главчев и Шидло похвалиха българо-полските отношения

Главчев и Шидло похвалиха българо-полските отношения | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с полския министър-председател Беата Шидло. Двамата дадоха висока оценка на развитието на отношенията между България и Полша.

Нашите контакти са приятелски и са основани на историческите и културните връзки между двата народа и на членството на страните ни в ЕС и в НАТО, е било подчертано на срещата.

Необходимо е да бъде насърчен диалогът и взаимодействието на парламентарно равнище, е казал Димитър Главчев. Той е добавил, че и в двата парламента има групи за приятелство и те могат да играят важна роля за развитието и задълбочаването на двустранните отношения.

Полският премиер Беата Шидло е посочила, че Полша очаква с големи надежди предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Тя е отбелязала доброто сътрудничество между двете страни в рамките на Съюза и сходните им позиции по темата за европейската перспектива на Западните Балкани.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е подчертал, че европейската перспектива на страните от Западните Балкани ще бъде ключов приоритет в програмата българското председателство. По думите му, дебатът за бъдещето на Европа е свързан с европейската перспектива на тези страни и тяхното приобщаване е важен инструмент за консолидиране на реформите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай