ГЕРБ: Ще преборим явлението "популизъм"

Това ще е ключовият акцент на ГЕРБ в началото на новия парламентарен сезон

ГЕРБ: Ще преборим явлението "популизъм" | StandartNews.com

Въвеждане на 100 % мажоритарни избори и произнасяне по референдума от страна на 43-тия парламент ще е ключовият акцент на ГЕРБ в началото на новия парламентарен сезон, научи „Стандарт" от свои източници в партията.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по традиция ще прочете първи от парламентарната трибуна декларация за старта на новата сесия. Цветанов ще разкрие пред народните представители кои в момента са най-неотложните приоритети за партията на Бойко Борисов.

Това несъмнено са изборните промени, с които се въвежда 100% мажоритерен вот. Мотивът на ГЕРБ е, че гласът на 2,5 млн. българи на провелия се референдум трябва да бъде чут, защото „това е думата на народа".

Акцент номер 2 в декларацията на ГЕРБ ще е призивът за борба с популизма по време на предизборната кампания, която партиите ще подхванат за предсрочния парламентарен вот.

Това не е случайна тема, тъй като кандидатът за президент от ГЕРБ Цецка Цачева обясни загубата си с факта, че нито веднъж не се е подвела да обещава популистки неща на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай