ГЕРБ с нова идея за МВР

ГЕРБ с нова идея за МВР  | StandartNews.com

Полицаите да си запазят обезщетението от 20 заплати при напускане на системата, но при условието, че имат 25 години трудов стаж там. Такава идея имат от ГЕРБ, които днес внесоха свой законопроект за промени в Закона за МВР. В предложението на силовия министър Румяна Бъчварова обезщетението пада до 12 заплати.

"Ако служител със стаж до 5 г. напусне системата, той няма да получава обезщетение, защото през първите години държавата инвестира в него. Но на служители с 6 г. стаж ще се изплащат две заплати, при 10 г. - 5, при 15 г. - 10, при 20 г. - 15, и при 25 г. - обезщетението ще е в пълния размер от 20 заплати", обясни на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на вътрешна комисия Цветан Цветанов. И увери, че целта е да има стабилност и устойчивост в системата.

От ГЕРБ предлагат още запазване на едномесечния платен годишен отпуск, отпадане на възможността вътрешният министър да прехвърля на главния секретар отговорностите по назначаването на служители в МВР. Цветанов отсече обаче, че законопроект на ГЕРБ не означава бламиране на законопроекта на Бъчварова.

"Има конструктивен диалог с нея, а в парламента всяка тема намира най-доброто решение", посочи Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай