ГЕРБ предупреди: Никой не е застрахован от терора

ГЕРБ предупреди: Никой не е застрахован от терора | StandartNews.com

Терористичният акт в Манчестър показа, че няма държава, която да е застрахована от нападение. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов за Би Ти Ви.

Според него е имало пропуск при това масовото мероприятия. „Разбира се, че със Закона за борба с тероризма, който приехме в 43-ия парламент, ние успяхме да създадем една законодателна рамка, която да подобри координацията и възможността при необходимост този Национален оперативен щаб да се събира. Ръководител е вътрешният министър", коментира той.

Той поясни, че няма потенциална заплаха за страната ни, но е направен цялостен анализ на постъпилата информация от представителите на службите и оценката за възможния риск за България. По думите му в страната ни се предприемат необходимите мерки, но не е необходимо да бъдат споменавани. „В последните няколко месеца, всички масови, мероприятия, които има, се създават допълнителни мерки, които да ограничат възможността за възникване на подобен подход за извършване на терористичен акт", каза той и посочи, че колегите му обменят информация с европейските ни партньори и съседи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай