ГЕРБ предлагат Захариева и КФН да вземат мерки за засегнатите от „Олимпик“

Снимка: БГНЕС архив

ГЕРБ предлагат Захариева и КФН да вземат мерки за засегнатите от „Олимпик“ | StandartNews.com

Парламентарната група на ГЕРБ предлага вицепремиерът Екатерина Захариева съвместно с КФН да предприеме действия за помощ на засегнатите от „Олимпик". Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова в мотиви от името на вносител по точката за изслушването на министъра на финансите Владислав Горанов по казуса със застрахователно дружество „Олимпик".

„Аз и моите колеги внесохме проект за решение. На 10 август 2018 г. е назначен предварителен ликвидатор на застрахователната компания „Олимпик" от надзорния орган на Република Кипър. Съгласно законодателството на Кипър действащите застрахователните договори, сключени със застрахователната компания се считат за автоматично прекратени в 24.00 ч. на 17 август 2018 г.", каза Стоянова и посочи, че са засегнати правата на около 200 хил. български граждани.

Менда Стоянова представи проекторешението на ГЕРБ. То включва да се възложи на вицепремиера по правосъдната реформа и министъра на външните работи и КФН съвместно да предприемат действия за търсене на възможности за помощ, на лицата, сключили договор с „Олимпик".

От ГЕРБ предлагат КФН да предостави на НС доклад за осъществения от нея надзор върху дейността на застрахователя и направените от него вноски в Гаранционния фонд и информация за актуалното състояние на фонда. Срокът, който от ГЕРБ предложиха да се случи това е 7 септември 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай